1. Administrator danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Ecommercity Sp. z o. o, ul. Pukowca 23/748, 40-847 Katowice, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Katowice-Wschód, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, KRS 0000397698 NIP 6342797275 REGON 242749710.

Możesz skontaktować się z nami w następujący sposób:

  • listownie na adres: Ecommercity Sp. z o.o., Al. Korfantego 191 C, 40-153 Katowice
  • przez formularz kontaktowy na stronie blowupdesign.pl
  • przez e-mail: biuro@blowupdesign.pl lub info@ecommercity.pl
  • telefonicznie: +48 666 669 559

2. Cele przetwarzania Twoich danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania

  • W przypadku uzupełnienia przez Ciebie formularza kontaktowego, formularza wyceny lub przesłania do nas zapytania w innej formie dostępnej na stronach internetowych pod adresem blowupdesign.pl (dalej Sklep), Twoje dane będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie lub realizacji zamówionego kontaktu. W tym celu będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie art. 6 ust. 1 lit. F RODO czyli zgodnie z uzasadnionym interesem polegającym na odpowiedzi na uzupełniony formularz lub zadane pytanie, a także poprzez dobrowolnie wyrażoną przez Ciebie zgodę na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
  • W przypadku rejestracji Konta Klienta lub poprzez Formularz Rejestracji Partnera, Twoje dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług związanych z prowadzeniem i obsługą konta w Sklepie. W tym celu będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie art. 6 ust. 1 lit. B RODO czyli zgodnie z przetwarzaniem niezbędnym do wykonania umowy polegającym na prawidłowym dostarczeniu zamówionych za pośrednictwem Sklepu towarów oraz usług, fakturowaniu oraz powiadomieniu o przebiegu zamówienia lub jego wyjątkach. 

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany jednak nie poprzez profilowanie.

3. Okres przechowywania Twoich danych osobowych

Dane osobowe przetwarzane w związku z obsługą Twojego zapytania, przechowywać będziemy przez czas niezbędny do wyjaśnienia Twojej sprawy i udzielenia Ci wyczerpującej odpowiedzi, bądź przez czas niezbędny do obrony i ochrony roszczeń lub do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych osobowych w przypadku założenia przez Ciebie Konta Klienta lub rejestracji współpracy poprzez Formularz Rejestracji Partnera.

4. Odbiorcy Twoich danych osobowych

Twoje dane osobowe przekażemy naszym pracownikom zajmującym się obsługą Klienta oraz innym odbiorcom, tj. podmiotom z nami współpracującym, podmiotom wspierającym nas w codziennej działalności, świadczącym usługi administracyjne lub informatyczne.

Nie zamierzamy przekazywać żadnych danych osobowych do państwa trzeciego.

5. Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  • prawo do wycofania zgody,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych;
  • prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami (dane kontaktowe w punkcie 1 powyżej).

Prawo wycofania zgody

Twoje dane osobowe są przetwarzane na podstawie zgody. W związku z tym masz prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.

Zgodę możesz wycofać poprzez kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem telefonu +48 666 669 559 lub wysyłając wiadomość na adres email: info@ecommercity.pl.

Prawo wniesienia skargi do organu

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Produkt dodany do Ulubionych

Korzystając z tej strony bez zmian konfiguracji przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twoim urządzeniu końcowym. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.